Jag har ingen ordning på mina skisser

men nu ska det bli räfst och rättarting i lådor, skåp och hyllor.

Här är några exempel på snabba skisser som är från denna sommaren.

— Hur många skissböcker har jag egentligen?
— Ingen aning!
— Hur många "Garden journals" har jag?
— Ingen aning.

Snart ska det bli hur trevligt som helst att se mitt livs ansträngningar prunka i prydliga rader och ordnat i datumordning!
Bara det att jag för det mesta har glömt att sätta ut såväl datum som signatur.
Inte lätt, således, för framtidens konstprofessorer att få ordning på mina mästerverk.
Skojade bara. Jag bryr mig faktiskt lika lite om eftervärldens konstexperter som de om mig.

Jag läste nyss i någon avis att inom ett tiotal år så där så kommer facebook att vara världens största kyrkogård.
Ha! Se där! Då blir jag ju odödlig i alla fall. Utan vare sig signatur eller datum. Ja, som Van Gogh och dom andra stora mästarna. Och förstås tillsammans med miljontals andra facebookare som bara postat selfisar och berättat vilka makalösa kalas de varit bjudna på i sisådär femtio års tid.
Endast de som av olika skäl avstått från konto på facebook kommer att bli fullständigt bortglömda i framtiden. För inte ens, typ en mygga, kommer väl snart att intressera sig för avlidna som aldrig varit på facebook ...
Nu ska vi åka och bada. I dag är det "bara" 28 grader C ute i trädgården. Här, där jag sitter nu, i mitt arbetsrum på övervåningen är det säkert 38 grader C. Minst!


My Garden Journal Summer 2019